Huid & Water

On février 10, 2014 by

huid_water

Wat is hydratatie?

Sinds reclame en cosmetica elkaar gevonden hebben horen we niets anders meer dan het werkwoord « hydrateren”. Beelden van zuiver en helend water weerspiegelen de frisse indruk van een soepele jonge huid. De jonge druif die stilaan in een uitgedroogde rozijn verandert wekt schrikbeelden op van een vergane glorie. Maar wat betekent dit eigenlijk? Waar zit het water, hoe geraakt het daar en hebben we eigenlijk wel een tekort aan water in onze huid?

Wat we kortweg ‘hydrateren’ noemen heeft amper iets met toevoegen van water te maken. Het vereist in essentie een grondige kennis van de functie van de huid en weten waar deze functie tekort schiet. We brengen geen vocht in de huid, maar zorgen dat het vocht uit de diepte op een trage en gepaste wijze verdampt. We bezitten immers genoeg water in de diepte. Meer nog, wij bestaan uit water! Onze taak is het correct beheren van deze reserves.

Helaas voelen veel verschillende oorzaken als « trekkerige en droge huid » aan. Beschrijf uw gevoel als u ‘s ochtends opstaat, vooraleer uw gelaat in contact is gekomen met water of zeep. Uw al onze reacties kunnen we veel leren hoe verschillend de aanpak wel moet zijn.

 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.