Stamceltechnologie: een doorbraak

stamcel

Stamcellen van plantaardige oorsprong zijn aangeboren ongedifferentieerde niet specifieke jonge cellen die nog alle kanten op kunnen gaan. Ze voorzien de plant van onvolwassen cellen die vervolgens rijpen tot specifieke volwassen weefsels. Stamcellen zijn de bron van vitaliteit voor de plant. Omdat planten niet aan het gevaar kunnen ontsnappen door te vluchten, hebben ze speciale mechanismen ontwikkeld om agressieve invloeden van buitenaf te weerstaan ​​om zo hun leven in stand te houden. Stamceltechnologie in de cosmetica maakt gebruik van deze kwaliteiten om de huid van omgevingsschade te beschermen en te herstellen.

Veroudering heeft behalve de leeftijd ook haar oorsprong in omgevingsfactoren zoals de zon, de sigaret, de hormonen, stress en de pollutie van ons milieu door zware metalen zoals lood, kwik en nikkel. De oplossing komt uit stamcellen van tomaten, goed gekend omwille van de hoge concentratie aan anti-oxidanten.

laboTevens biedt deze biotechnologie ook een detoxifiëerend effect naar zware metalen toe, door ze te binden en te neutraliseren. Stamcellen verhogen de celvitaliteit en bevorderen de productie van collageen. Tenslotte bevorderen ze de aanmaak van Sirtuine, een natuurlijke molecule die voor de bescherming en het herstel van het DNA zorgt. Een gezonde DNA is essentieel voor een goede celdeling en verlengt ook de levensduur van de cel.

 

 

Dr Karavani. Meer UW Huid?

 

Bestellen ‘Uw Huid’

UwHuid_spreads_mockup_v2

 

Deel uw ervaringen mee en volg de reactie van uw lezers.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.